Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
cybercriminaliteit

Het belang van cybersecurity in een data-gedreven wereld

IT-security
        2 minuut

Niet elk bedrijf is zich bewust van de risico’s van cybercriminaliteit, laat staan dat zij zich hier voldoende tegen hebben gewapend. Gelukkig zijn er effectieve maatregelen te treffen tegen hackers.

De risico’s van cybercriminaliteit

Cybercriminelen richten zich in toenemende mate op het MKB. Terwijl ondernemers steeds meer technologische toepassingen integreren, ontwikkelen ook cybercriminelen innovatieve technologieën om aanvallen uit te voeren. De kans is groot dat bedrijven vroeg of laat slachtoffer worden van cybercriminaliteit, waarbij hackers proberen data te stelen om vervolgens af te persen. Het is naïef om als ondernemer te denken dat uw bedrijf geen doelwit is, omdat er mogelijk minder te halen valt. Door de sterk groeiende afhankelijkheid van data wordt de waarde ervan steeds groter voor ondernemers. Als dit u overkomt, dan zijn er drie opties: betalen om uw databeheer terug te krijgen, uw systemen opnieuw opbouwen, of terugvallen op een goede back-up. Een Disaster Recovery Plan beschrijft de stappen die moeten worden ondernomen om weer een aanvaardbaar operationeel niveau te bereiken.

Beveiligingsmaatregelen

Het beste wapen tegen cyberaanvallen is het implementeren van doeltreffende beveiligingsmaatregelen. Hoewel een hack nooit volledig kan worden voorkomen, kunnen de gevolgen wel worden geminimaliseerd. BICT Groep neemt hiervoor diverse stappen, zoals het installeren van antivirussoftware. Het Security Operations Center van BICT Groep voert 24/7 monitoring uit voor deze software. Endpoint Encryption wordt ingezet om gehackte bestanden direct te isoleren. Ook wordt tweestapsverificatie ingesteld om kwetsbaarheden via zwakke wachtwoorden te voorkomen. Dit blijkt een zeer effectieve maatregel, gezien het achterhalen van wachtwoorden vaak de eerste stap van cybercriminelen is. Hierdoor kunt u zonder zorgen blijven werken in een wereld waarin cyberaanvallen steeds complexer worden. Naast deze maatregelen beheert BICT Groep de servers van hun klanten, die zich bevinden in een extern datacenter. BICT Groep zorgt voor een beveiligde verbinding tussen de server en de computers en andere ICT-systemen van de klant.

Verhoog uw cyberweerbaarheid

Het blijft dus belangrijk om maatregelen te nemen om een cyberaanval te voorkomen en de cyberweerbaarheid te versterken, ongeacht de grote van uw bedrijf. Bij BICT Groep begrijpen we dat het verhogen van de cyberweerbaarheid wellicht niet bovenaan uw prioriteitenlijst staat wanneer u zich richt op uw corebusiness. Heeft u hulp nodig bij het nemen van de juiste maatregelen? Lees meer over onze IT-securitydienstverlening of neem contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht