Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
Disaster RecoveryPlan (DRP) | BICT Groep

Disaster Recovery Plan 

Bent u voldoende voorbereid op de gevolgen van bijvoorbeeld een stroomstoring of een cyberaanval? Zo niet, dan kan dit ernstige gevolgen hebben voor uw organisatie. Een Disaster Recovery Plan zorgt dat deze schade beperkt blijft. Het zorgt er namelijk voor dat u zo snel mogelijk weer een aanvaardbaar operationeel niveau kunt bereiken. Op deze pagina leggen we uit wat een Disaster Recovery Plan precies is en waarom dit belangrijk is voor uw organisatie.

Wat is een Disaster Recovery Plan? 

Het Disaster Recovery Plan kunt u zien als een draaiboek bij calamiteiten die uw ICT-systemen dusdanig beïnvloeden dat de bedrijfscontinuïteit in gevaar komt. In het plan staat stap voor stap beschreven wat er gedaan moet worden om zo snel mogelijk weer een aanvaardbaar operationeel niveau te bereiken.

Wat is een Disaster Recovery Plan? | BICT Groep

Verschil tussen een back-up en Disaster Recovery Plan

Waarschijnlijk maakt u al regelmatig een online back-up van uw data. Daarnaast is het nog steeds belangrijk om een Disaster Recovery Plan klaar te hebben. Er zit namelijk een belangrijk verschil tussen beiden. Een back-up is vooral bedoeld om verloren data te herstellen. Dit kan zich bijvoorbeeld voordoen bij diefstal of wanneer er per ongeluk een bestand verwijderd is. Een Disaster Recovery Plan treedt in werking als zich een calamiteit voordoet die uw systemen volledig platlegt, waardoor er in het geheel geen werkzaamheden meer plaats kunnen vinden. Het plan is erop gericht uw systemen zo snel mogelijk weer in de lucht te krijgen en op dezelfde manier te laten functioneren als voorheen. Zo zullen ook uw instellingen en bladwijzers bijvoorbeeld precies zo hersteld worden zoals u gewend was.

Verschil tussen een back-up en Disaster Recovery Plan | BICT Groep

Waarom is een Disaster Recovery Plan belangrijk?

Mogelijk vraagt u zich nog af of dit nu wel echt noodzakelijk is. Dat leggen we hier graag uit. Er bestaat namelijk altijd een kans dat zich een calamiteit voordoet die de bedrijfscontinuïteit en dienstverlening onderbreekt. Dit kan een grote calamiteit zijn als een brand of zware overstroming, maar ook incidenten als een menselijke fout, serverstoring, virus, corrupt softwaresysteem of elektriciteitsstoring kunnen voldoende zijn om uw organisatie plat te leggen. Het Disaster Recovery Plan zorgt ervoor dat deze onderbrekingen en de hieruit voortkomende schade zoveel mogelijk beperkt worden.

Waarom is een Disaster Recovery Plan belangrijk? | BICT Groep

Hoe implementeer ik dit in mijn bedrijf? 

Bij het opstellen van een Disaster Recovery Plan is het belangrijk om systematisch en weloverwegen aan de slag te gaan. Zo zorgt u ervoor dat er geen enkel onderdeel over het hoofd wordt gezien er snel en adequaat gehandeld kan worden in het geval van een calamiteit. Onze experts hebben de benodigde kennis en ervaring om dit tot in de puntjes voor u te verzorgen. Hulp nodig? Schroom dan vooral niet contact op te nemen via ons online contactformulier of door te bellen naar 0174 752 000.

Hoe implementeer ik dit in mijn bedrijf? | BICT Groep
Paul uw ICT specialist

Laat u informeren door onze experts

Start vandaag nog met het uitbesteden van uw Disaster Recovery Plan. Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Mail