Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
Cyber security | BICT Groep

Cyber security

We zien de nieuwsberichten bijna dagelijks voorbijkomen: 'Bedrijf X meldt datalek' of 'Ransomware-aanval op Bedrijf Y, persoonsgegevens op straat'. De wereld digitaliseert in een rap tempo en ICT wordt in alle opzichten belangrijker voor zowel grote als kleine bedrijven. Het hacken van bedrijfsgegevens wordt daardoor ook steeds interessanter. Uieraard een situatie waar u als ondernemer absoluut niet in terecht wil komen. Daarom is het toepassen van cyber security een absolute noodzaak geworden voor ieder bedrijf. Zodoende kunt u namelijk voorkomen dat de gegevens waarover uw bedrijf beschikt op straat komen te liggen.

Wat is cyber security?  

Cyber security, vaak IT-security genoemd, is een term die wordt gebruikt voor de acties die worden ondernomen om servers, netwerkapparaten en gegevens te beschermen tegen kwaadwillende aanvallen. Deze vorm van beveiliging kunt u opdelen in drie verschillende onderdelen, die samen de 'Three Pillars of Cyber Security' vormen:

1. Technology

Hieronder vallen de technologieën die zorgen voor de juiste bescherming. Hierbij kunt u denken aan een bijvoorbeeld antivirussoftware, maar ook aan een firewall en de benodigde software updates.

2. Process
Dit zijn de procedures die u als organisatie toepast om cyber security te waarborgen. Een geheimhoudingsovereenkomst is hier een voorbeeld van, maar ook beleidsplannen die voortdurend herzien moet worden om elke nieuwe cyberdreiging tegen te gaan en de planning om regelmatig te controleren of er updates of nieuwe bedreigingen bestaan.

3. People
Tot slot speelt het personeel ook een belangrijke rol in de beveiliging van uw data. Zorg dat ze op de hoogte zijn van de rol die ze spelen in uw cyber security en zorg dat ze weten hoe ze bijvoorbeeld mogelijke phishing-pogingen kunnen herkennen.

Wat is cyber security | BICT Groep

BICT Groep geeft cybercrime geen kans

Bij de BICT Groep zullen we er alles aan doen om uw bedrijf zo goed mogelijk te beschermen tegen cybercrime. Dit doen wij bijvoorbeeld middels:

  • Endpoint security – Bescherming van diverse eindpunten binnen uw netwerk (bijvoorbeeld desktops, laptops en mobiele apparaten).
  • Multifactorauthenticatie – Beveilig uw data op meer dan één enkele manier.
  • Endpoint encryption – Beschermen van gegevens die zijn opgeslagen op een eindpunt door deze onleesbaar te maken voor alles en iedereen die niet de juiste decoderingssleutel heeft.
  • Cloud security – Gegevensbeveiliging speciaal voor diverse cloud oplossingen.
Geef cybercrime geen kans | BICT Groep

ESET Gold Partner

Bovendien zijn we Gold Partner van ESET® en beschikken we hierdoor over een breed aanbod aan veiligheidsoplossingen. Ook hebben onze specialisten toegang tot het e-learning platform genaamd ‘ESET Academy’, waardoor we altijd de nieuwste kennis in huis hebben en u dus uitstekend kunnen adviseren op het gebied van de verschillende maatregelen rondom cyber security. Meer weten? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact met ons op!

eset silver partner - bict groep
Kelvin | Support Engineer

Laat u informeren door onze experts

Profiteer vandaag nog van onze dedicated servers! Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Mail