Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
Wat heeft u nodig voor VoIP telefonie?

Wat heeft u nodig voor VoIP telefonie?

VoIP telefonie
        2 minuut

Voice over Internet Protocol, ook wel VoIP telefonie genoemd, is een technologie die het mogelijk maakt om via internet te bellen. Dit zorgt ervoor dat u naast uw telefoon ook bereikbaar bent via uw computer of tablet. Bovendien zijn abonnementskosten vaak voordeliger ten opzichte van traditionele telefonie én kunt u het aantal lijnen eenvoudig op- en afschalen. Redenen genoeg dus om over te stappen! Voor deze overstap heeft u het volgende nodig:

  • VoIP account
  • Telefoonnummer
  • VoIP toestel
  • Internetverbinding

VoIP account

Allereerst is het belangrijk dat u een VoIP account heeft bij een VoIP provider. Uw telefoonnummers zijn namelijk niet gebonden aan een locatie, maar aan een account. Dit kunt u probleemloos regelen met BICT Hosted Voice. Voor een vast bedrag per maand profiteert u van optimaal bereik, doorschakelmogelijkheden en heeft u geen beperking op het aantal uitgaande en inkomende oproepen.

Telefoonnummer en nummerblokken

Om te zorgen dat u ook gesprekken kunt voeren met traditionele telefoonnetwerken, is het belangrijk dat u een telefoonnummer heeft. U kunt hiervoor uw huidige nummer gebruiken, wij importeren het dan in ons BICT Hosted Voice platform, of u kiest een nieuw nummer. We hebben telefoonnummers uit alle regio's van Nederland, maar we kunnen ook een landelijk VoIP telefoonnummer voor u regelen. Indien u meerdere nummers nodig heeft, kunnen wij ook opeenvolgende nummerblokken voor u registreren.

VoIP toestel

Gebruikt u analoge of digitale bureautelefoons? Dan zult u deze moeten vervangen door een speciale hardphone. U kunt er ook voor kiezen om een softphone te gebruiken. Een softphone is geen fysiek apparaat, maar software die u op uw computer, tablet of mobiele telefoon kunt installeren.

Internetverbinding

Om gebruik te kunnen maken van VoIP telefonie heeft u uiteraard ook een internetverbinding nodig. Om preciezer te zijn: een internetverbinding met voldoende bandbreedte om de oproepen af te handelen. Wanneer u gebruik maakt van VoIP telefonie, wordt het geluid omgezet in digitale pakketjes die via internet naar de ontvanger worden gestuurd. Heeft u een instabiele of zwakke internetverbinding, dan gaat dit ten koste van de gesprekskwaliteit.

Deel dit artikel

Dennis | VoIP Specialist | BICT Groep

Meer weten over VoIP telefonie?

Heeft u nog vragen over onze VoIP telefonie oplossingen of wilt u een vrijblijvend gesprek aanvragen om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor uw organisatie? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten!

Mail

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht