Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
Online back-up versus offline back-up | BICT Groep

Online back-up versus offline back-up

Online back-up
        1 minuut

Stel, uw computer wordt onverwachts gehackt of crasht en u verliest daardoor al uw gegevens. Voor veel bedrijven is inmiddels duidelijk dat het maken van een back-up cruciaal is om dit soort scenario's te voorkomen. Maar is het nu verstandiger om een offline of juist een online back-up te maken? De voor- en nadelen van beide opties bespreken we graag met u in dit nieuwsbericht.

Voor- en nadelen offline back-up 

Met een offline back-up, zoals een externe harde schijf, kunt u tegen een eenmalige investering al uw data opslaan, waarbij u bovendien onafhankelijk bent van het internet. Omdat het echter een fysieke schijf betreft, moet u deze voortdurend bij u hebben als u altijd toegang wilt hebben tot uw gegevens. Daarnaast kan een offline back-up beschadigd raken door val-, water- of brandschade. De levensduur van een offline back-up opslagmiddel is overigens ook niet oneindig en daarmee hebben deze ook geen 100% betrouwbaarheid. Een offline back-up is dan ook geen verstandige keuze als u data voor de lange termijn wilt bewaren.

Voor- en nadelen online back-up 

Met een online back-up bewaart u uw gegevens, zoals de naam al doet vermoeden, online. In tegenstelling tot een offline back-up, betaalt u hiervoor een maand- of jaarbedrag, maar u heeft hierdoor niet meer te maken met de up-front investeringskosten van een externe harde schijf. Bovendien hoeft u geen fysieke schijf of USB-stick bij u te hebben om toegang te krijgen tot uw gegevens. Met een online back-up heeft u namelijk altijd en overal toegang tot uw bestanden, zolang u maar beschikking over een internetverbinding heeft. Bovendien biedt een online back-up een uitstekende mate van beveiliging. Zo zijn uw gegevens versleuteld en wordt alles opgeslagen in ISO-gecertificeerde datacenters. Dit garandeert maximale privacy en veiligheid.

Verlies nooit uw data met de back-up dienst van de BICT Groep 

Zorg ervoor dat u nooit uw data verliest door te kiezen voor de online back-up dienst van de BICT Groep. In een mum van tijd zorgen wij ervoor dat uw data wordt hersteld nadat deze verloren is geraakt. Ook voor andere ICT diensten, zoals IT security en online werkplekken, kunt u bij ons terecht. Neem gerust contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht