Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
Disaster Recovery Plan

Waarom u als organisatie een Disaster Recovery Plan moet hebben

Cybersecurity
        2 minuut

Bent u voldoende voorbereid op de gevolgen van bijvoorbeeld een stroomstoring of een cyberaanval? In een snel digitaliserende wereld is het belangrijk om voorbereid te zijn op dergelijke calamiteiten die onverhoopt de ICT-systemen van uw organisatie kunnen verstoren. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw organisatie. Een Disaster Recovery Plan zorgt ervoor dat deze schade beperkt blijft.

Wat is een Disaster Recovery Plan?

Wanneer zich calamiteiten voordoen die uw ICT-systemen dusdanig beïnvloeden dat de bedrijfscontinuïteit in gevaar komt, is het noodzakelijk om een plan te hebben voor hoe verder te gaan. In een Disaster Recovery Plan staat beschreven welke stappen er ondernomen moeten worden om weer een aanvaardbaar operationeel niveau te bereiken. Zelfs als uw organisatie regelmatig back-ups maakt, is het nog steeds belangrijk om een Disaster Recovery Plan te hebben.

Het verschil tussen een back-up en Disaster Recovery Plan

Er is een duidelijk verschil tussen een back-up en een Disaster Recovery Plan. Het is net zo belangrijk om regelmatig back-ups te maken, zodat verloren data kan worden hersteld. Data kan mogelijk verloren gaan wanneer bestanden per ongeluk worden verwijderd of in het geval van diefstal. Maar wanneer zich een calamiteit voordoet die uw ICT-systemen volledig platlegt, zal een Disaster Recovery Plan in werking treden. Het plan richt zich op het beperken van zoveel mogelijk schade en het bereiken van weer een aanvaardbaar operationeel niveau. Dit plan zorgt ervoor dat uw systemen weer op dezelfe manier functioneren als u gewend was.

Waarom heeft mijn organisatie een Disaster Recovery Plan nodig?

De kans dat zich een calamiteit voordoet die de bedrijfscontinuïteit onderbreekt is te allen tijde aanwezig. Dit kan een grote calamiteit zijn, zoals een brand of een zware overstroming, maar ook incidenten zoals menselijke fouten, technische storingen, virusaanvallen of softwarecorruptie. Deze calamiteiten zijn voldoende om uw organisatie plat te leggen. Met een Disaster Recovery Plan zorgt u ervoor dat de hieruit voortkomende schade zoveel mogelijk beperkt wordt.

Implementatie door BICT Groep

Om ervoor te zorgen dat er geen stappen worden gemist en er snel en adequaat gehandeld kan worden in het geval van een calamiteit, staan onze experts voor u klaar. Wij beschikken over de benodigde kennis en ervaring om ervoor te zorgen dat er geen enkel onderdeel over het hoofd wordt gezien. Begin vandaag nog met het uitbesteden van uw Disaster Recovery Plan. Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht