bict-nieuws

Nieuws

ICT
          2 minuten

ICTrends 2021

Als er één sector is dat zo dynamisch en veranderlijk is, dan is het wel de wereld van ICT. Zeker in dit coronatijdperk ontbrak het niet aan grote veranderingen en ontwikkelingen. De ICT-trends van het afgelopen jaar lieten ons zien dat thuiswerken centraal stond en we privacy-kwesties steeds serieuzer nemen. Maar wat betekent dit voor het komende jaar? We blikken alvast vooruit naar een aantal trends voor 2021. 

#1 Het nieuwe werken
Het nieuwe werken is een term die we al langer kennen, maar waar we met zijn alle sinds dit jaar pas echt het belang van inzien. Door corona zijn velen bedrijven genoodzaakt om hun personeel thuis te laten werken. Dit is voor hen hét moment geweest om de zakelijke ICT-structuur te herzien en ervoor te zorgen dat medewerkers beschikken over de juiste middelen. Inmiddels is het thuiswerken de norm en lijkt het erop dat veel bedrijven zelfs de voordelen van het thuiswerken inzien. De verwachting is dat thuiswerken ook na corona een blijvertje is. Een uitgelezen kans dus om onverwachte situaties voor te zijn en uw ICT-omgeving goed in de richten.

#2 Flexibel en efficiënt werken in de cloud
De corona maatregelen hebben velen organisaties extra druk opgelegd om medewerkers te kunnen voorzien van een veilige en locatieafhankelijke werkplek. Het slim inzetten van cloud-oplossingen heeft inmiddels bewezen dat deze trend, naast de veiligheid, ook een goede manier is om flexibel en efficiënt te kunnen samenwerken. Daarnaast hebben werknemers altijd en overal toegang tot hun kantooromgeving. Het vertrouwen in platforms als Teams nemen steeds meer toe, wat inhoudt dat beheer en beveiliging van dergelijke platforms in de cloud in 2021 steeds belangrijker worden.

 #3 Safety first
U hoeft maar op een willekeurig moment van de dag een nieuwswebsite te lezen of naar het journaal te kijken en het is direct duidelijk: elk bedrijf, hoe klein of groot ook, heeft waardevolle data die cybercriminelen maar al te graag in handen krijgen. Door de toenemende aandacht voor online veiligheid is cybersecurity dan ook een trend dat in 2021 zal voortborduren. Hoe meer data uw bedrijf bevat, hoe belangrijker het is om van uw IT-beveiliging topprioriteit te maken! Dit geldt zowel voor uw kantooromgeving als voor uw thuiswerkplek. 

Bekijk hier ook de tips voor veilig thuiswerken. 

Meer weten?
In de snel veranderende wereld van ICT is het belangrijk om uw ICT-omgeving up-to-date te houden. Wilt u meer weten over hoe de BICT Groep kan bijdragen aan de continuïteit van uw organisatie? Neem gerust contact met ons op.

Deel dit artikel

Meer weten?

Wilt u meer weten over hoe u een online werkplek kunt faciliteren voor uw medewerkers? Download dan nu onze whitepaper. In onze whitepaper geven wij u meer informatie over deze IT-oplossing.

Download whitepaper