Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer
De Europese Unie scherpt met de NIS2-richtlijn de eisen aan digitale veiligheid flink aan. In Nederland wordt deze richtlijn omgezet in de nieuwe Cyberbeveiligingswet, die naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 van kracht wordt. En de impact is groot! Meer organisaties zullen onder de wet vallen, de controle wordt strenger en de boetes hoger. Wilt u reputatieschade of boetes voorkomen? BICT Groep helpt u uw cybersecuritybeleid op orde te brengen.
De NIS2-richtlijn is bedoeld om de digitale weerbaarheid van essentiële en belangrijke sectoren in Europa te versterken. Organisaties in onder andere de zorg, IT-dienstverlening, energie, transport en overheid krijgen met deze wetgeving te maken. Maar ook als uw organisatie niet direct hierbinnen valt, kunt u alsnog verplicht zijn om aan bepaalde beveiligingseisen te voldoen. Dat betekent dat u moet kunnen aantonen dat uw netwerk- en informatiesystemen voldoende zijn beschermd, dat u uw leveranciers hebt beoordeeld op hun digitale veiligheid, en dat u in staat bent snel en adequaat te reageren op incidenten.
Om aan de nieuwe wetgeving te voldoen, is het belangrijk dat uw organisatie een solide basis legt. Dit begint bij het uitvoeren van een grondige risicoanalyse. Hiermee brengt u niet alleen uw eigen kwetsbaarheden in kaart, maar ook de risico’s die u loopt via uw leveranciers en partners. BICT Groep ondersteunt u hierbij. Vervolgens is het opstellen van een Disaster Recovery Plan onmisbaar. U moet kunnen aantonen dat u voorbereid bent op calamiteiten en dat de continuïteit van uw dienstverlening is gewaarborgd. Ook hier biedt BICT Groep ondersteuning, door samen met u concrete herstelstrategieën te ontwikkelen. Daarnaast moet uw organisatie zich registreren bij het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) als u onder de Cyberbeveiligingswet valt. En bij een significant beveiligingsincident bent u verplicht dit binnen 24 uur te melden via het centrale meldpunt.
Het naleven van de NIS2-richtlijn vereist technische én organisatorische maatregelen. Dit kost tijd. De overheid raadt organisaties daarom aan om niet te wachten tot de wet van kracht wordt. Door nu al stappen te zetten, met de benodigde ondersteuning van ons, bouwt u aan een stevig fundament voor de toekomst. Het niet naleven van de Cyberbeveiligingswet kan grote gevolgen hebben. Naast hoge boetes brengt een beveiligingsincident altijd het risico van reputatieschade met zich mee. Klanten en partners verwachten dat uw organisatie haar cybersecurity serieus neemt. Met de expertise van BICT Groep zijn we in staat de juiste stappen te zetten om uw organisatie aan de NIS2-richtlijn te laten voldoen en uw organisatie digitaal weerbaar te maken.
Bent u benieuwd waar uw organisatie staat ten opzichte van de nieuwe wetgeving? Onze experts helpen u graag. Neem vandaag nog contact met ons op via ons online contactformulier of bel naar 0174 752 000. Samen zorgen we ervoor dat u klaar bent voor NIS2 én voor de toekomst.