Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
De voordelen van een online werkplek

De voordelen van een online werkplek

BICT BULK
        2 minuut

Thuis- of hybride werken is de laatste jaren steeds meer de norm geworden en maakt dan ook steeds vaker onderdeel uit van cao's. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het merendeel van de thuiswerkers productiever is nu ze niet meer worden afgeleid door de vragen en gesprekken van collega's. Bovendien ervaren ze een betere balans tussen werk en privé. Zo hoeven ze niet meer in die vervelende files te staan en hebben ze dus meer tijd om voor gezinsleden of familieleden te zorgen. Maar ook voor werkgevers biedt het aanbieden van een online werkplek diverse voordelen. We zullen een aantal van deze voordelen in dit blogbericht behandelen.

Altijd en overal toegang 

Met een online werkplek is het mogelijk om altijd en overal te werken. Zo bent u niet meer gebonden aan een vaste kantoor plek, maar kan er ook in vergaderruimtes worden gewerkt, kan er bij een klant op locatie een project verder worden ontwikkeld en er kan thuis worden gewerkt tijdens bijvoorbeeld een griepseizoen of extreme weersomstandigheden.

Besparing in kosten 

Ook zijn grote investeringen in servers en harde schijven niet meer nodig. Voor een vast bedrag per maand kunt u zowel de benodigde software als hardware ontvangen. Zo kunt u bijvoorbeeld bij de BICT online werkplekken kiezen voor een Surface. Deze vooruitstrevende productlijn van Microsoft doet dienst als volwaardige laptop, maar is ook eenvoudig te transformeren tot een tablet.

Uw online werkplekken zijn eenvoudig op- en af te schalen 

Omdat u niet vastzit aan een afgesproken aantal online werkplekken en als het ware een abonnement aanschaft, is op- en afschalen heel eenvoudig. Dus heeft u een gebruiker meer of minder? Wij schalen eenvoudig met u mee!

Veel ICT zaken worden voor u geregeld

Uw BICT online werkplek bevindt zich in een streng beveiligd datacenter, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw gegevens veilig zijn. Bovendien is de software altijd up-to-date en heeft u geen omkijken meer naar het IT beheer van uw online werkplekken.

Deel dit artikel

Laat u informeren door onze experts

Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw organisatie op het gebied van online werkplekken? Neem dan gerust eens contact op met één van onze specialisten!

Mail

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht