Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord

De verschillen tussen Microsoft Exchange en Outlook

Microsoft 365
        2 minuut

Het gebruik van Microsoft applicaties is niet meer weg te denken uit ons dagelijkse leven. Onder het totaalpakket van Microsoft 365 vallen onder andere Microsoft Exchange en Outlook. Nog vaak wordt gedacht dat Microsoft Exchange en Outlook hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. Hieronder bespreken wij de verschillen tussen deze applicaties en de voordelen die een combinatie tussen die twee met zich meebrengt.

Wat is Microsoft Exchange?

Microsoft Exchange is een stukje software dat op een server draait en alle e-mails beheerd. Het gebruik van Microsoft Exchange door zowel kleine, middelgrote en grote bedrijven brengt voordelen met zich mee. Door deze software wordt namelijk uw gehele mailbox én uw agenda veilig opgeslagen op de server. Het grote verschil met andere webhostingproviders is dat e-mails op afzonderlijke computers worden opgeslagen en mogelijk verloren gaan. Microsoft Exchange centraliseert alle e-mails en maakt hier een back-up van waarbij e-mailbedreigingen worden uitgeschakeld nog voordat ze uw netwerk bereiken.

Wat is Outlook?

Microsoft Outlook is een programma waarmee u e-mails, agenda’s en contacten vanuit Exchange beheerd, en is onderdeel van het totaalpakket van Microsoft 365. Door gebruik te maken van Outlook kunt u uw e-mails vanuit Exchange organiseren, uw agenda beheren, bestanden delen in de cloud en bent u verbonden waar u zich op dat moment ook bevindt.

Voordelen van het combineren van Exchange en Outlook

Door Microsoft Exchange en Outlook met elkaar te combineren ervaart u de allerbeste mailervaring. Wij zetten de voordelen voor u op een rijtje:

  • Uw gehele mailbox en agenda’s worden veilig opgeslagen. E-mailbedreigingen worden nog voordat ze uw netwerk bereiken uitgeschakeld.
  • U werkt gemakkelijk samen aan belangrijke bestanden met zowel mensen binnen als buiten uw organisatie, en krijgt toegang tot de OneDrive-opslag. Ook heeft u toegang tot gedeelde agenda’s, contactpersonen en bestanden.
  • Agenda’s worden continue ondersteund en gesynchroniseerd waardoor u 24/7 up-to-date bent.
  • Ook wanneer u thuiswerkt of onderweg bent kunt u op elk gewenst moment in uw account. Outlook is zowel op Apple- als Windows apparaten te installeren waardoor u altijd en overal bereikbaar bent.

Microsoft Exchange gebruiken met BICT Groep

Met de certificering van Microsoft Silver Partner voldoen we aan de hoge standaarden die Microsoft stelt op het gebied van technische prestaties, servicekwaliteit en klantenservice. Uitdrukkelijk op het gebied van Microsoft Exchange. Wilt u ook gebruik maken van Microsoft Exchange of een andere applicatie binnen Microsoft 365? Neem dan vandaag nog vrijblijvend contact met ons op middels het online contactformulier of bel ons op 0174 752 000.

Deel dit artikel

Dennis | VoIP Specialist | BICT Groep

Online werkplek inrichten via BICT Groep

De online werkplekken van BICT Groep zijn standaard voorzien van alle licenties van Microsoft 365. Daarnaast bieden wij ondersteuning en onderhoud wanneer u dit nodig heeft. Wilt u meer weten over werken in de cloud via Microsoft 365 of wilt u een online werkplek in laten richten? Neem dan gerust contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag verder.

Mail

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht