private cloud

Cloud oplossingen

Uw gegevens, software en bestanden van uw werkzaamheden staan altijd ergens opgeslagen. Vaak staat dit gewoon opgeslagen op uw computer of op een lokale server. Echter zijn dit allemaal tastbare opslagplekken. Bij de cloud werkt dit anders. De cloud is namelijk geen tastbare opslagplek, maar vervangt als het ware de functie van een lokale server of computer. De BICT Groep biedt verschillende soorten cloud oplossingen aan, namelijk public cloud, private cloud en hydrid cloud. Elke cloud beschikt over zijn eigen functionaliteiten, waarover wij u graag per oplossing een korte uitleg geven.

Dave - systeembeheerder - BICT Groep

Dave
Systeembeheerder

Private cloud

Veel thuiswerkers en bedrijven maken gebruik van de public cloud. Bij public cloud kunt u denken aan onder andere diensten zoals Dropbox, Evernote en Microsoft Office 365. Deze diensten worden voor een laag tarief of soms zelfs gratis aangeboden. Dit is mogelijk aangezien deze diensten door veel gebruikers worden gebruikt, zeker in het bedrijfsleven.

IT diensten

Laat u informeren door onze experts

Private cloud

Private cloud staat bekend als de veiligste cloud. De cloud oplossing is gebaseerd op cloud computing en is een omgeving buiten uw eigen netwerk. Deze omgeving is alleen beschikbaar voor uw eigen organisatie, wat ook geldt voor de public cloud. Dit houdt in dat er verschillende resources van verschillende servers beschikbaar worden gesteld. Bij een private cloud kunt u een cloud samenstellen die volledig voldoet aan uw eigen wensen, met daarbij uw eigen gewenste hardware en software.

Hybride cloud

Hybrid cloud wordt ook wel gezien als de mix van public – en private cloud. Veel toekomstgerichte bedrijven kiezen ervoor om gebruik te maken van de hybrid cloud, gezien hybrid de voordelen van zowel public als private cloud biedt. Bij hybrid cloud moet u denken aan een server in de cloud of op locatie, waar u dagelijks kunt inloggen en waar uw diensten worden afgenomen door derden welke zijn verbonden met uw server.

Cloud oplossingen van de BICT Groep 

Wellicht heeft u al enig idee welke cloud het meest geschikt is voor uw organisatie, maar uiteraard helpen wij u hier ook graag bij. Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op middels het online contactformulier, of bel op ons 0174 752 000 en krijg direct contact met één van onze specialisten. Zij vertellen u graag meer over onze cloud oplossingen. Uiteraard bent u ook van harte welkom bij ons kantoor in Naaldwijk.