Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
tuinbouw en sierteelt

Tuinbouw en sierteelt

De tuinbouw- en sierteeltsector staan bekend om hun innovatieve karakter. Een (volledig) geautomatiseerd teeltsysteem of de toepassing van onzichtbare codes op potten en verpakkingen. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van innovatie binnen uw sector. Hoe dat allemaal mogelijk is? ICT wordt continu ingezet om te kunnen blijven innoveren in deze sector.

Alles draait, binnen uw sector, om de juiste timing. De juiste prijs, de juiste producten en correcte levering bij uw klanten. Als ondernemer of onderneemster in de tuinbouw en sierteelt staat u dagelijks voor keuzes die bepalend zijn voor de toekomst van uw bedrijf. ICT kan een grote bijdrage leveren aan het behouden en versterken van uw positie in de markt. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen voor efficient werken via meerdere locaties en kostenbesparing. De BICT Groep beschikt over een breed scala aan kennis en ervaring om een belangrijke bijdrage te leveren voor uw organisatie.

Voor ieder vraagstuk een oplossing

De branche draait volledig om de teelt en het verkoopproces. In een steeds sneller en digitaler wordende wereld is het van belang om uw collega's en klanten goed en snel te kunnen helpen en van informatie te voorzien. De concurrentie is hoog en er moet gepresteerd worden om succesvol te zijn én te blijven. Daarom is goede ICT essentieel voor bedrijven met meerdere vestigingen, maar kan deze ook handig worden ingezet om uw bedrijfskosten zo laag mogelijk te houden. 

Tomatoworld

Meerdere vestigingen en goede samenwerking op één locatie 

We zien binnen de tuinbouw- en sierteeltsector vaak meerdere vestigingen binnen één organisatie. Dit vergt goede ondersteuning vanuit de ICT. Maar ook voor (grotere) bedrijven met maar één locatie is goed werkende ICT van belang. Denk bijvoorbeeld aan snel, onderling schakeling via telefonie of digitaal samenwerken middels de cloud. Met onze oplossingen kunt u op alle vestigingen en vanaf iedere werkplek gebruik maken van dezelfde voorzieningen en informatie. Een goed voorbeeld is onze oplossing voor vast mobiel integratie, waarmee u vanaf iedere gewenste locatie toegang heeft tot de bedrijfstelefooncentrale. Op deze manier bent u altijd bereikbaar voor collega's, klanten en leveranciers en kunt u eenvoudig uitbellen, allemaal vanaf het vaste bedrijfstelefoonnummer.

Maar ook de mogelijkheid voor online werkplekken kan een grote toegevoegde waarde zijn voor uw bedrijf. Alle bestanden en gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud. Uw bestanden en gegevens zijn op deze manier vanaf verschillende locaties toegankelijk. Of u of uw collega's nou op kantoor, een andere vestiging, onderweg of thuis zijn: Er is altijd toegang tot de bestanden (vanzelfsprekend heeft u zelf zeggenschap in welke bestanden en informatie voor welke groepen/personen zichtbaar mogen zijn). Zo kunnen u en uw collega's altijd en overal werken. Daarnaast is een goed werkende internetverbinding cruciaal voor een digitale samenwerking en het online delen van gegevens en informatie. Wij kunnen dit proces van A tot Z voor u faciliteren. Denk hierbij aan datanetwerken (zoals een snelle verbinding via het glasvezelnetwerk), maar ook een goed werkend WiFi-netwerk is cruciaal. Met onze oplossing voor zakelijke WiFi kunt u een router of modem draadloos kunt maken, zodat u overal verbinding heeft tot draadloos en betrouwbaar internet.

meerdere locaties met elkaar verbonden
Kevin Bogaards

Laat u informeren door onze experts

Laat de ICT binnnen uw Tuinbouw en sierteelt branche uitbesteden aan de BICT Groep. Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Mail

Kostenbesparing

De branche is continu in verandering en vraagt geregeld om (grote) investeringen. U wilt daarom uw bedrijfskosten zo laag mogelijk houden. Het is hierbij belangijk om efficiënt te werk gaan, maar ook goede ICT voorzieningen kunnen u hierbij helpen. Werken vanuit de cloud kan u bijvoorbeeld een flinke kostenbesparing opleveren. Wij kunnen uw informatie en bestanden verplaatsen naar de cloud, wat zowel tijd als kosten bespaart ten opzichte van lokaal beheer van uw data. Daarnaast hoeft u op deze manier zelf geen hard- en software aan te schaffen. Dit is slechts één van onze vele voorbeelden waarmee u kosten kunt besparen op de werkvloer. Onze experts informeren u graag over deze en meerdere opties.

opdrachtgever | BICT Groep

Klantencase

“Tijdens de ombouw heeft zich geen enkele grote storing voorgedaan. Eén keer was er een dingetje; toen konden we even niet inloggen. Maar voordat ik het doorhad kreeg ik al een belletje: ‘we zijn ermee bezig’. Ze zaten er echt bovenop!” - Thom van der Voort, directeur-eigenaar van Voort Kwekerij

Download het artikel