waarom-microsoft-365-combineren-met-een-private-cloud-bict-groep

Waarom Microsoft 365 combineren met private cloud

Private Cloud
        1 minuut

Wie zegt dat u moet kiezen tussen een public- en een private cloud? Beide clouddiensten zijn namelijk perfect te combineren. We noemen dit een hybride cloud. Door een private cloud te combineren met een private clouddienst, zoals Microsoft 365, profiteert u van het beste van twee werelden. Maar waarom is deze combinatie zo handig voor een bedrijf? U leest het hieronder.

Private cloud

Met een private cloud koopt u als het ware uw eigen stukje cloud waardoor u altijd en overal kunt werken, maar u hoeft de hard- en software niet met anderen te delen. Dit heeft verschillende voordelen, waaronder:

 • Meer controle over de veiligheid
  Doordat de private cloud alleen voor uw bedrijf toegankelijk is, biedt deze een extra stukje bescherming voor bedrijfsgevoelige documenten. Daarnaast kunt u zelf bepalen welk niveau van beveiligingssoftware u wilt toepassen op de cloud.
 • Volledig naar wens in te vullen
  Omdat er geen software wordt gedeeld met anderen, kunt u zelf bepalen met welke resources u de cloud wilt vullen. U heeft dus niet langer te maken met vooraf geconfigureerde instellingen.

Microsoft 365

Microsoft 365 is een samenwerkingstool voor in de cloud die ideaal is voor kleine, middelgrote en grote ondernemingen. Waarom? Dat hebben we hieronder voor u op een rijtje gezet.

 • Altijd en overal werken met iedereen
  Net als een private cloud heeft u met Microsoft 365 overal en vanaf elk apparaat toegang tot uw bestanden. Het verschil is echter dat u uw bestanden ook gemakkelijk kunt delen met mensen van andere organisaties (als u hiervoor toestemming geeft).
 • Automatisch beveiligd
  In tegenstelling tot de private cloud, waar u zelf verantwoordelijk bent voor het updaten van bijvoorbeeld de beveiligingssoftware, wordt dit bij Microsoft 365 automatisch gedaan.
 • Profiteer als eerste van updates
  De BICT Groep is Microsoft Silver Partner, wat betekent dat u als een van de eersten op de hoogte bent van updates en/of releases.

Uw cloud omgeving inrichten met de BICT Groep

Zoals u ziet hebben beide opties hun voordelen. De ene biedt een betere bescherming van bedrijfsgevoelige documenten, de andere zorgt voor gemak en maakt ook de samenwerking met externe partijen makkelijker. Daarom kiezen steeds meer mensen voor de combinatie van beide. De BICT Groep helpt u graag bij het inrichten hiervan! Als erkend ICT bedrijf weten wij als geen ander hoe u uw online werkplek het beste kunt inrichten. Neem dus gerust contact met ons op als u meer wilt weten.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht