Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
Bellen op reis

Voorkom een hoog dataverbruik deze zomer
met deze tips en tricks

Dataverbruik
        2 minuut

Met de zomervakantie in het vooruitzicht is het belangrijk om acties te ondernemen om een hoog dataverbruik te voorkomen. Tegenwoordig willen we altijd online blijven, ook tijdens onze vakantieperiode. Het is van belang om rekening te houden met het feit dat verbruik buiten de EU tegen hogere tarieven wordt berekend. Bij BICT Groep adviseren we daarom verschillende mogelijkheden om een hoog dataverbruik, zowel nationaal als tijdens roaming dataverkeer, te voorkomen tijdens deze periode. Om u te helpen bij het voorkomen van een hoog dataverbruik deze zomer, hebben wij alle tips en tricks voor u op een rij gezet.

1.    Gebruik datamanagement-apps

Download apps uit de app store, zoals bijvoorbeeld "My Data Manager: Data Usage", die u helpen uw dataverbruik in de gaten te houden en waarschuwingen geven wanneer u uw limiet dreigt te overschrijden.

2.    Overweeg een grotere databundel

Als u regelmatig buiten uw bundel komt, kan het verstandig zijn om vóór de vakantieperiode een grotere databundel te kiezen. Dit voorkomt onverwachte kosten voor extra belminuten of mobiel internet.

3.    Blokkeer roaming dataverkeer

Als u tijdens uw vakantieperiode geen roaming dataverkeer nodig heeft, kunt u ervoor kiezen om deze functie via de instellingen van uw mobiele netwerk te blokkeren. Hiermee voorkomt u automatische updates van apps en het downloaden van grote bestanden, zoals video's via WhatsApp.

4.    Maak gebruik van WiFi

Maak zoveel mogelijk gebruik van WiFi-netwerken, die vaak beschikbaar zijn in openbare ruimtes zoals campings, cafés en hotels. Controleer altijd of de internetverbinding is uitgeschakeld wanneer u de verbinding met WiFi verbreekt. Wees voorzichtig met onbeveiligde WiFi-netwerken en vermijd het gebruik van internetbankieren of het inloggen op persoonlijke en zakelijke accounts.

5.    WiFi voor intensief datagebruik

Gebruik WiFi voor activiteiten die veel data verbruiken, zoals het streamen van social media, het bekijken van tv-apps en het downloaden van grote bestanden zoals foto's en video's.

Met onze tips en tricks kunt u genieten van een zorgeloze zomervakantie zonder onverwachte kosten voor uw dataverbruik. Voor meer informatie over dataverbruik en het beheren van uw telecommunicatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht