Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
Vlieg de Cloud in deze zomer met BICT Groep

Vlieg de Cloud in deze zomer met BICT Groep

Cloud
        2 minuut

Werken in de cloud is tegenwoordig geen vreemd begrip meer, maar eerder een krachtige oplossing die organisaties helpt slimmer en efficiënter te werken. Bij BICT Groep begrijpen we de behoefte aan flexibele en op maat gemaakte oplossingen. Daarom bieden wij verschillende soorten cloudoplossingen aan, namelijk public cloud, private cloud en hybride cloud. Elke variant heeft zijn eigen functionaliteiten. In dit nieuwsbericht bespreken we die specifieke functionaliteiten en hoe ze kunnen bijdragen aan uw organisatie.

Wat is de cloud?

Gegevens, software en bestanden binnen uw organisatie worden altijd ergens opgeslagen. Meestal gebeurt dit op uw computer of op een lokale server, wat tastbare opslaglocaties zijn. Echter, bij werken in de cloud verloopt dit anders. De cloud is geen fysieke opslaglocatie, maar eerder een uitgestrekt netwerk van externe servers verspreid over de hele wereld, die met elkaar verbonden zijn en de rol van een lokale server of computer overnemen.

Public cloud

De public cloud is een innovatieve cloudoplossing waarbij u kunt profiteren van een gedeelde online infrastructuur. Voorbeelden van toepassingen die onder de public cloud vallen, zijn diensten zoals Dropbox, Evernote en Microsoft Office 365. Uw data wordt opgeslagen in deze infrastructuur, die zich bevindt op een locatie van de aanbieder. Dit stelt gebruikers in staat om gemakkelijk en snel toegang te krijgen tot hun gegevens en applicaties, ongeacht waar ze zich op dat moment bevinden.

Private cloud

De private cloud staat bekend als de meest veilige cloudoplossing. Gebaseerd op cloudcomputing, biedt deze oplossing een omgeving buiten uw interne netwerk, die exclusief toegankelijk is voor uw organisatie. Binnen deze afgeschermde omgeving worden diverse bronnen van verschillende servers ter beschikking gesteld en beheerd. Aangezien deze cloudomgeving uitsluitend bestemd is voor uw organisatie, heeft u volledige controle over wie toegang heeft tot de data. Dit resulteert in een hoog niveau van dataveiligheid.

Hybrid cloud

Veel vooruitstrevende organisaties kiezen tegenwoordig voor het gebruik van hybride cloudoplossingen. Dit komt doordat een hybride cloud zowel gebruikmaakt van een private cloudinfrastructuur als van publieke clouddiensten, waardoor de voordelen van beide gecombineerd worden. Hierdoor wordt data verdeeld over verschillende IT-omgevingen. De hybride cloud brengt al deze locaties samen tot één naadloze en samenhangende omgeving. Binnen de hybride cloud heeft u de mogelijkheid om data te verdelen tussen de private infrastructuur en de publieke infrastructuur.

Cloudoplossingen van BICT Groep

Of het nu gaat om de gedeelde online infrastructuur van de public cloud, de veilige en exclusieve omgeving van de private cloud, of de veelzijdigheid van de hybride cloud die het beste van beide combineert, BICT Groep begrijpt de behoeften van uw organisatie. Neem gerust contact met ons op via ons online contactformulier of bel ons direct op 0174 752 000. Onze experts staan voor u klaar om u te begeleiden naar een slimmere en meer efficiënte manier van werken.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht