Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
cloud oplsag zakelijk

Cloud opslag zakelijk 

Een cloudopslag is een service waarbij u gegevens, zoals documenten en informatie, kunt opslaan in de cloud in plaats van op een fysieke schijf. Veel bedrijven laten hun cloud onderhouden door een andere partij. Maar wat maakt een cloudopslag zakelijk anders dan een normale cloudopslag? Bij een cloudopslag voor zakelijke doeleinden kunt u, net zoals bij een persoonlijke opslag, documenten en bestanden opslaan. Bij een zakelijke cloudopslag worden extra back-up mogelijkheden aangeboden waarin de gegevens van uw organisatie extra worden beveiligd. Ook krijgt u de mogelijkheid om uw bestanden met verschillende locaties te delen. Zo heeft u altijd en overal toegang tot al uw opgeslagen bestanden.

Verschillende soorten cloudopslag 

We hebben allemaal wel eens van een cloudopslag gehoord, maar wist u ook al dat er drie verschillende soorten cloudopslag zijn? De public cloud, de private cloud en de hybrid cloud. Wij leggen u graag kort uit wat deze verschillende soorten cloudopslag inhouden. Bij de public cloud worden uw server en opslagruimte gedeeld met andere organisatie. Uiteraard kunnen andere bedrijven niet bij uw gegevens, maar er werken meerdere organisaties op één infrastructuur. Bij een private cloud werkt u maar liefst op één infrastructuur, die alleen gebruikt wordt door uw organisatie. Als organisatie beschikt u zelf over de beveiliging, kwaliteit en data. Een hybrid cloud is en combinatie van interne en externe clouds die samen gebruikt worden. Hierbij kunt u er zelf voor kiezen om uw private en openbare cloud te combineren met elkaar. Hiermee maakt u het gebruiksgemak van de hybrid cloud veel toegankelijker. Benieuwd naar alle voordelen van deze verschillende soorten cloudopslag? Bekijk het in ons artikel over cloud oplossingen.

soorten cloudopslag

Voordelen cloudopslag zakelijk

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om over te stappen naar cloudopslag. Dit komt doordat het gebruik van cloudopslag zakelijk diverse voordelen met zich meebrengt. De specialisten van de BICT Groep zetten ze voor u op een rijtje.

  • Cloudopslag zakelijk zorgt ervoor dat u altijd en overal gebruik kunt maken van uw documenten. Of u nu thuis werkt, op kantoor of ergens anders, u bent bereid om zo productief en flexibel mogelijk te werken met een cloud opslag.
  • Een cloudopslag is heel eenvoudig op en af te schalen. Stel dat uw organisatie groeit, dan is het heel makkelijk om uw cloudopslag aan te passen. Wanneer dit niet meer het geval is, draait u het gewoon weer terug.
  • Ook is het mogelijk om uw bestanden in de zakelijke cloudopslag goed te beveiligen. Hierdoor is het een veilige manier van het opslaan van al uw data. Aangezien uw data niet meer is opgeslagen op een fysieke schijf, is uw data ook veilig voor bijvoorbeeld een inbraak in het pand van uw organisatie.
  • Zodra u gebruik maakt van de cloudopslag van de BICT Groep, beschikt u altijd over de laatste updates. Hierdoor heeft u zelf geen onderhoud aan de cloudopslag en bent u ervan verzekerd dat er altijd online back-ups worden gemaakt van al uw documenten. 
voordelen cloudopslag
Kevin Bogaards

Laat u informeren door onze experts

Start vandaag nog met Cloud opslag zakelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Mail

De zakelijke cloud oplossing van de BICT Groep 

De zakelijke cloud oplossing van de BICT Groep, is volgens ons dé oplossing om al uw documenten veilig op te slaan. Zit u na het lezen van dit artikel met nog wat vragen? Neem dan direct contact met ons op middels het online contactformulier of bel ons via het telefoonnummer: 0174 752 000. Dan vertellen wij u graag meer over de zakelijke cloud oplossing en wie weet bent u daarna bereid om altijd en overal te werken, waar u maar wilt!

Van A tot Z | BICT Groep