Voor een optimale website ervaring maakt deze website gebruik van cookies. 

Door gebruik te maken van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Lees meer

Akkoord
Niet akkoord
schip maritieme sector

Maritieme sector

De martieme sector staat voor diverse uitdagen, zoals digitalisering en cybersecurity. Naadloze uitwisseling van data tussen verschillende partijen en logistieke systemen zijn van essentieel belang, dit maakt echter het risco op misbruik van gegevens des te groter. Dit vraagt om passende ICT oplossingen tegen de weerbaardheid van cybercrime. Want let wel, deze is op zee lang niet zo groot als op het land.  Diverse oplossingen op het gebied van cyber security, beveiliging en automatisering helpen uw bedrijf te beschermen tegen ongewenste en onverwachte problemen en dragen bij aan het oplossen van uw vraagstukken. 

Voor ieder vraagstuk een oplossing

Door de ontwikkelingen op het gebied van automatisering aan boord van schepen is er tegenwoordig veel mogelijk. Zo kunnen computersystemen aan boord of aan wal bijvoorbeeld het motorenmanagement bewaken en/of verzorgen en hebben veel schepen 24/7 internetverbinding. De communicatie tussen schip en wal en de digitale ontwikkelingen maken de kans op cyberaanvallen des te groter. Juist in de maritieme sector is een waterdicht securitybeleid daarom van essentieel belang.

Voor ieder vraagstuk een oplossing | Bict groep

Internet security

Kent u de cyberaanval Petya nog, het virus dat in 2017 wereldwijd computers vergrendelde en omlosgeld vroeg? Het legde onder meer delen van scheepvaartbedrijf Maersk Line en dochteronderneming APM Terminals op de Maasvlakte plat. Onderzoek wees uit dat de juiste maatregelen tegen cyberaanvallen ontbraken. Dit bewijst maar weer dat het nemen van de juiste maatregelen tegen de weerwaarheid van cybercrime enorm belangrijk is, zowel op zee als op het land.

Als IT security partner van ESET bieden wij een breed scala aan veiligheidsoplossingen op het gebied van IT beveiliging. Middels deze oplossingen zijn uw apparaten beveiligd tegen kwaadwillenden die toegang zoeken tot uw gegevens.  

Beveiliging | BICT Groep
LR 388A0446 Edit

Laat u informeren door onze experts

Laat de ICT binnnen uw Maritieme sector uitbesteden aan de BICT Groep. Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Mail