bict-nieuws

Nieuws

Behind the scenes
        1 minuut

Tijmen van der Helm aanwezig bij de Formule 3 Grand Prix

Na een afwezigheid van 36 jaar keert de Formule 1 Grand Prix dit weekend terug naar het Circuit van Zandvoort! Vandaag start het evenement met vrije trainingen, waarna op zaterdag de kwalificatie en op zondag de race zullen volgen. Voor de aanwezige fans zijn er naast de Formule 1 nog genoeg andere race-acties te zien. Zo trekken net als op Spa-Franconchamps de Porsche Mobil 1 Supercup, de W-series en de Formule 3 naar Zandvoort. In de Formule 3 rijdt de Nederlandse Tijmen van der Helm mee, hét jonge talent waar wij sinds de start van seizoen 3 trotse sponsor van zijn. Maar wie is Tijmen van der Helm nu eigenlijk en hoe is hij in de snelste racesport ter wereld terecht gekomen? U leest het hier. 

De 17-jarige Tijmen van der Helm begon zijn sportcarrière als Nederlandse autocoureur in 2012. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij zijn interesse in de sportwereld, mede dankzij zijn vader, wie ook een fanatiek karter was. Tijmen was vier jaar oud toen hij voor het eerst in een kart zat en is sindsdien blijven rijden. Na een hele tijd meegetraind te hebben met de wedstrijdjongens, is hij op den duur gaan deelnemen aan wedstrijden. Karten ging hem behoorlijk goed af, wat ervoor zorgde dat Tijmen zich aansloot bij JJ Racing, een groot team in de internationale paddocks.

Tijmen is zijn carrière begonnen bij de kampioenschappen in de Benelux. 2017 was een succesvol jaar voor Tijmen, hij won toen de Junior-klasse van de Rotax Max Challenge Grand Finals en werd tweede in de CIK-FIA Karting Academy Throphy. In 2018 werd Tijmen tiende in het Europees kampioenschap en in 2019 stapte hij over naar het formuleracing. Waar hij wederom mooie successen behaalde, zes podiumfinishes en werd met 158 punten vierde in de eindstand. In 2021 maakt van der Helm met MP Motorsport zijn debuut in het Formule 3 kampioenschap. Sinds dit jaar mogen wij ons trotse sponsor noemen van Tijmen van der Helm!

MotoGP - Tijmen van der Helm

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht