bict-nieuws

Nieuws

IT
        1 minuut

SD WAN: maak datastromen flexibeler en veiliger

Doordat medewerkers tegenwoordig niet meer alleen vanuit kantoor werken, wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van Cloud-technologie. Dit houdt in dat medewerkers bedrijfskritische applicaties gebruiken om overal te kunnen samenwerken, waardoor het bedrijfsnetwerk tot buiten de organisatie reikt. Optimale bereikbaarheid en de beveiliging van systemen is daarom voor veel bedrijven een grote uitdaging. Zeker omdat men ook wil profiteren van een efficiënte bandbreedte, snelheid, flexibiliteit en lage kosten. Onze nieuwe dienst SD WAN kan u hierbij helpen.

Wat is SD WAN?
De afkorting SD WAN staat voor Software Defined Wide Area Network, wat simpel gezegd inhoudt dat SD WAN het voor bedrijven makkelijk maakt om individuele bedrijfslocaties aan het interne netwerk te verbinden. Vanuit een Cloud-gebaseerde omgeving met een online dashboard heeft u real time inzicht in de performance en status van uw hele netwerk. Wanneer u behoefte heeft aan een betere beschikbaarheid van uw netwerk en applicaties, dan kunt u eenvoudig extra verbindingen toevoegen. Met SD WAN van de BICT Groep houdt u dus eenvoudig de controle over uw bedrijfsnetwerk, terwijl u de flexibiliteit en veiligheid blijft waarborgen.

Voordelen SD WAN?
Het Amerikaanse marketingonderzoeksbureau Gartner voorspelde in 2018 dat tegen 2023 meer dan 90% van de vernieuwingsinitiatieven gebaseerd zou zijn op SD WAN. Het netwerk kent enkele belangrijke voordelen:

1. Bandbreedte op maat
Op basis van Quality of Service biedt SD WAN een geschikte bandbreedte op maat voor iedere applicatie. Hierdoor kunnen de prestaties van de applicaties worden gewaarborgd. Bovendien zorgt dit voor een hogere productiviteit van de organisatie en een betrouwbare beschikbaarheid.
2.  Meer veiligheid
SD WAN biedt uitermate goede end-to-end beveiliging voor alle verkeersstromen tussen bedrijfslocaties, datacentra en diverse Cloud omgevingen.
3. Betere performance
SD WAN zorgt voor verbeterde bedrijfsprocessen, doordat het zo geconfigureerd kan worden dat het bedrijfskritische processen en real-time diensten als VoIP voorrang geeft. Tevens zorgt SD WAN voor minder vertraging, hogere snelheden en een stabielere verbinding. Dit maakt het werken vanuit andere locaties makkelijker.
4. Lagere kosten
In relatie tot de bandbreedtes en de kortere contractduur, zijn de internetverbindingen van SD WAN goedkoper dan MLS verbindingen. Afhankelijk van de huidige bandbreedte en de gewenste toename hierin, kunnen de besparingen oplopen tot meer dan 75%.

SD WAN van de BICT Groep
Door middel van SD WAN kan de BICT Groep ervoor zorgdragen dat u controle krijgt over de beveiliging en flexibiliteit van uw bedrijfsnetwerk, ongeacht de locatie en/of tijdstip. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw organisatie. Bel 0174 7520 of vul ons contactformulier in.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht