bict-nieuws

Nieuws

Behind the scenes
         2 minuten

Ronald McDonald Kinderfonds

Als kinderen ziek zijn, willen zij het liefst hun ouders zo dicht mogelijk bij zich hebben. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Ouders van zieke of zorgintensieve kinderen willen hun kinderen geen moment alleen laten. Dankzij de Ronald McDonald Huizen is het voor ouders mogelijk om binnen enkele minuten bij hun kind in het ziekenhuis te kunnen zijn. Niet alleen ouders zijn welkom in deze Huizen, maar ook de broertjes en zusjes van het zieke kind.

Ronald McDonald Huizen
In Nederland zijn er maar liefst twaalf Ronald McDonald Huizen. Deze Huizen staan bij alle academische ziekenhuizen, een aantal bij streekziekenhuizen met een bovenregionale functie en bij een revalidatiecentrum. Net als thuis zorgen ouders in deze Huizen voor het eigen gezin. Zo doen zij hun eigen boodschappen, koken ze zelf en houden ze hun eigen kamer schoon. Jaarlijks maken de Ronald McDonald Huizen ruim 68.000 overnachtingen voor zo’n 7.600 gezinnen mogelijk. 

Wij vinden het belangrijk dat gezinnen samen zijn, zeker tijdens de feestdagen. Om juist deze reden willen wij het Ronald McDonald Kinderfonds deze feestdagen een warm hart toe dragen. Zo hebben wij voor iedere bestaande klant een bedrag gedoneerd aan dit prachtige doel. Wij hopen dat op deze manier nog meer gezinnen bij elkaar gebracht kunnen worden.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht