bict-nieuws

Nieuws

IT
         1 minuut

Microsoft stopt ondersteuning Windows 7. Wat nu?

Microsoft heeft aangekondigd dat de ondersteuning van Windows 7 in 2020 beëindigd wordt. Vanaf 14 februari 2020 worden er geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd. Het advies? Stap tijdig over op Windows 10.

Toen Windows 7 in 2009, als opvolger van Windows Vista, werd uitgebracht, verklaarde Microsoft 10 jaar lang productondersteuning voor het nieuwe besturingssysteem te bieden. Inmiddels bijna 10 jaar later, laat Microsoft weten dat zij vanaf begin volgend jaar geen software-updates voor Windows 7 meer zullen leveren. Beveiligingslekken zullen niet meer gerepareerd worden en in sommige gevallen stoppen beveiligingsupdates al in aanloop naar de definitieve einddatum. Ook de klantenservice van Microsoft zal niet meer beschikbaar zijn om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Advies: upgraden naar Windows 10
Om te voorkomen dat u in een situatie terecht komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is, wordt het u aangeraden tijdig over te stappen op Windows 10. Het moderne besturingssysteem ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht