Microsoft stopt ondersteuning Windows 7. Wat nu?

Microsoft heeft aangekondigd dat de ondersteuning van Windows 7 in 2020 beëindigd wordt. Vanaf 14 februari 2020 worden er geen technische ondersteuning en software-updates ter bescherming van uw pc meer geleverd. Het advies? Stap tijdig over op Windows 10.

Toen Windows 7 in 2009, als opvolger van Windows Vista, werd uitgebracht, verklaarde Microsoft 10 jaar lang productondersteuning voor het nieuwe besturingssysteem te bieden. Inmiddels bijna 10 jaar later, laat Microsoft weten dat zij vanaf begin volgend jaar geen software-updates voor Windows 7 meer zullen leveren. Beveiligingslekken zullen niet meer gerepareerd worden en in sommige gevallen stoppen beveiligingsupdates al in aanloop naar de definitieve einddatum. Ook de klantenservice van Microsoft zal niet meer beschikbaar zijn om technische ondersteuning voor Windows 7 te bieden.

Advies: upgraden naar Windows 10
Om te voorkomen dat u in een situatie terecht komt waarin u service of ondersteuning nodig hebt die niet langer beschikbaar is, wordt het u aangeraden tijdig over te stappen op Windows 10. Het moderne besturingssysteem ontvangt de laatste beveiligingsupdates die helpen om u en uw gegevens beter te beveiligen.

Hulp nodig bij het upgraden naar Windows 10? Neem contact met ons op via info@bictgroep.nl of bel naar 0174-75200.

contact

Meest recente BICT nieuws

Enorme toename phishing via WhatsApp

Uit de fraudecijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland blijkt dat er de afgelopen maanden...

eSIM: wat is het en wat kun je er mee?

De eSIM is de opvolger van de traditionele plastic simkaart en kent vele voordelen. Hoewel er op dit moment nog relatief weinig gebruik van wordt gemaakt...

Stap vandaag nog over op Windows 10

Zorg dat u er op tijd bij bent ondersteuning Windows 7 stopt!

Download whitepaper

Onze specialisten staan klaar om u te helpen