bict-nieuws

Nieuws

IT
        1 minuut

Microsoft kondigt Widows 11 aan

Na zes jaar heeft Microsoft een grote update van Windows 10 aangekondigd. Het besturingssysteem gaat flink op de schop, waarbij er vooral veel aan het uiterlijk veranderd. Ook krijgen gebruikers nieuwe functies om georganiseerder te kunnen werken. Maar wat gaat er nu precies veranderen? Wij zetten een aantal veranderingen voor u op een rij.

Windows 11 biedt een creatief, maar rustig nieuw uiterlijk. Na jaren een strakke vormgeving te hebben gehad, zijn de vensters nu half transparant met afgeronde hoeken. In tegenstelling tot de huidige versie staan het startmenu en de pictogrammen in het midden, in plaats in de linkerhoek. Ook het start-menu opent nu in het midden. De pictogrammen zijn in het venster vastgemaakt en er bevindt zich een zoekvak en een uitknop rechts onderin. Indien gewenst is het wel mogelijk om het start-menu weer op de oude positie te plaatsen, gewoon zoals u gewent bent. Tot slot kunnen gebruikers voor zes verschillende thema’s kiezen in uiteenlopende kleurstellingen en is er een donkere modus beschikbaar.

Lay-out Windows 11

Lay-out Windows 11 (Afbeelding: Microsoft®)

Vensters ordenen
Windows 11 maakt het ordenen van vensters eenvoudiger en veelzijdiger. Door de verschillende venster lay-outs kunnen gebruikers eenvoudig schakelen tussen de verschillende apps. Daarnaast heeft het besturingssysteem meerdere desktops waar gebruikers gemakkelijk tussen kunnen vegen. Voor iedere desktop kunt u een eigen achtergrond en thema kiezen. Handig voor wanneer u werk en privé gescheiden wilt houden. 

Microsoft Teams

Samenwerkingsprogramma Microsoft Teams wordt standaard met Microsoft 11 meegeleverd. Vanuit de taakbalk kunnen gebruikers rechtstreeks met collega’s, vrienden of familie chatten of een videogesprek starten. Sinds kort is Microsoft Teams ook berschikbaar voor privégebruik.

Stel je eigen inhoud samen met Widgets

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste nieuws of van het weer? Dat kan. Met Microsoft Edge kiest u eenvoudig de widgets die die u nodig heeft of die u graag bekijkt.

lay-out windows 11

Widgets start-menu (Afbeelding: Microsoft®) 

Uitbreiding Android-apps

Binnenkort zijn Android-apps ook beschikbaar in de Windows Store. Hiermee wordt het aantal te downloaden applicaties flink uitgebreid. De techniek Intel maakt het mogelijk om de apps in Windows 11 te laten werken, maar ook met een AMD-processor op een pc zou het moeten werken. 

Dit zijn slechts een aantalveranderingen van het besturingssysteem. Voor een volledig overzicht verwijzen wij u graag naar de website van Microsoft

Gratis update voor Windows 10 gebruikers

Voor diegene die al heel enthousiast is geworden over Windows 11 moet helaas nog heel even geduld hebben. Het zal namelijk nog een paar maanden duren voordat de nieuwe versie wordt uitgebracht. In eerste instantie zal deze beschikbaar komen op nieuwe computers. Voor gebruikers van Windows 10 zal de update gratis zijn en zal voor de eerste reeks geschikte Windows 10-computers eind dit jaar verschijnen. 

Binnenkort kunt u via de PC Health Check App controleren of uw computer nu al klaar is voor Windows 11 zodra die uitkomt. Dit programma vertelt u precies of uw computer wel of niet geschikt is voor de update en waarom niet. 

Introductie Windows 11 (Bron: Microsoft®)

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht