Gevaar van cryptoware!

Cryptoware (ook wel ransomware genoemd) vormt een steeds grotere bedreiging voor het Nederlandse mkb. Deze vorm van kwaadaardige software krijgen u en uw collega’s via de e-mail binnen en lijkt afkomstig van bekende bedrijven als KPN, Intrum Justitia, DHL en Post NL. Zij zijn niet de daadwerkelijke afzender, maar hun naam wordt misbruikt door cybercriminelen!

De kans dat u al eens zo’n e-mail heeft ontvangen, is aanwezig. Eén klik op een foute link of het openen van een geïnfecteerde bijlage kan het bedrijfsnetwerk platleggen. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt door de software van de criminelen al uw data versleuteld en kunt u zelf weinig meer doen.

Helaas worden de mails van de cybercriminelen steeds geraffineerder en kunnen virussen zelfs via sollicitaties binnenkomen. U kunt zichzelf hiertegen beschermen door extra alert te zijn bij inkomende e-mails. Klik bij twijfel niet op links of bijlagen die u niet vertrouwd!

Onverhoopt toch op een link og bijdrage geklikt? Wij helpen u graag verder! 

contact

Meest recente BICT nieuws

ISDN stopt, stap over en proviteer van de VoIP overstapweken

Maakt uw bedrijf nog gebruik van ISDN? Dan wordt het de hoogste tijd om over te stappen. Tijdens de VoIP overstapweken helpen wij u graag met een soepele overgang én profiteert u van...

Voorkom dataverlies met een online back-up

Een automatische back-up van uw bedrijfsgegevens zorgt ervoor dat u nooit meer data kwijt raakt. Ook niet wanneer de oorzaak brand of diefstal is. De slimme back-ups die...

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden

Wij staan 24/7 voor u klaar!

De BICT Groep levert op een flexibele en dynamische wijze totaaloplossingen voor al uw ICT-vraagstukken. Ons team van specialisten bedenkt, levert én beheert deze oplossingen om u zo volledig te ontzorgen op het gebied van ICT. Want, als wij doen waar wij goed in zijn, kunt u doen waar u goed in bent.

Contact

BICT Groep B.V.
Koopmanstraat 42
2672 GB Naaldwijk

0174 - 752 000
info@bictgroep.nl