Gevaar van cryptoware!

Cryptoware (ook wel ransomware genoemd) vormt een steeds grotere bedreiging voor het Nederlandse mkb. Deze vorm van kwaadaardige software krijgen u en uw collega’s via de e-mail binnen en lijkt afkomstig van bekende bedrijven als KPN, Intrum Justitia, DHL en Post NL. Zij zijn niet de daadwerkelijke afzender, maar hun naam wordt misbruikt door cybercriminelen!

De kans dat u al eens zo’n e-mail heeft ontvangen, is aanwezig. Eén klik op een foute link of het openen van een geïnfecteerde bijlage kan het bedrijfsnetwerk platleggen. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt door de software van de criminelen al uw data versleuteld en kunt u zelf weinig meer doen.

Helaas worden de mails van de cybercriminelen steeds geraffineerder en kunnen virussen zelfs via sollicitaties binnenkomen. U kunt zichzelf hiertegen beschermen door extra alert te zijn bij inkomende e-mails. Klik bij twijfel niet op links of bijlagen die u niet vertrouwd!

Onverhoopt toch op een link og bijdrage geklikt? Wij helpen u graag verder! 

contact

Meest recente BICT nieuws

Enorme toename phishing via WhatsApp

Uit de fraudecijfers van de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en Betaalvereniging Nederland blijkt dat er de afgelopen maanden...

eSIM: wat is het en wat kun je er mee?

De eSIM is de opvolger van de traditionele plastic simkaart en kent vele voordelen. Hoewel er op dit moment nog relatief weinig gebruik van wordt gemaakt...

Stap vandaag nog over op Windows 10

Zorg dat u er op tijd bij bent ondersteuning Windows 7 stopt!

Download whitepaper

Onze specialisten staan klaar om u te helpen