Gevaar van cryptoware!

Cryptoware (ook wel ransomware genoemd) vormt een steeds grotere bedreiging voor het Nederlandse mkb. Deze vorm van kwaadaardige software krijgen u en uw collega’s via de e-mail binnen en lijkt afkomstig van bekende bedrijven als KPN, Intrum Justitia, DHL en Post NL. Zij zijn niet de daadwerkelijke afzender, maar hun naam wordt misbruikt door cybercriminelen!

De kans dat u al eens zo’n e-mail heeft ontvangen, is aanwezig. Eén klik op een foute link of het openen van een geïnfecteerde bijlage kan het bedrijfsnetwerk platleggen. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt door de software van de criminelen al uw data versleuteld en kunt u zelf weinig meer doen.

Helaas worden de mails van de cybercriminelen steeds geraffineerder en kunnen virussen zelfs via sollicitaties binnenkomen. U kunt zichzelf hiertegen beschermen door extra alert te zijn bij inkomende e-mails. Klik bij twijfel niet op links of bijlagen die u niet vertrouwd!

Onverhoopt toch op een link og bijdrage geklikt? Wij helpen u graag verder! 

contact

Meest recente BICT nieuws

ISDN stopt, stap over en profiteer van de VoIP overstapweken

Maakt uw bedrijf nog gebruik van ISDN? Dan wordt het de hoogste tijd om over te stappen. Tijdens de VoIP overstapweken helpen wij u graag met een soepele overgang én profiteert u van...

Microsoft stopt ondersteuning Windows 7. Wat nu?

Microsoft heeft aangekondigd dat de ondersteuning van Windows 7 in 2020 beëindigd wordt. Vanaf 14 februari 2020 worden er geen technische...

Aanmelden voor nieuwsbrief

Aanmelden

Onze specialisten staan klaar om u te helpen