bict-nieuws

Nieuws

Telefonie
        1 minuut

KPN stopt met het 3G-netwerk

KPN heeft bekendgemaakt per 31 maart 2022 definitief te stoppen met het 3G-netwerk. De reden hiervan is omdat steeds minder mensen gebruikmaken van het 3G-netwerk en steeds vaker van het 4G- of 5G-netwerk van KPN. Het uitzetten van het 3G-netwerk zorgt voor meer frequentie, waardoor het 4G- en 5G-netwerk nog sneller, veiliger en stabieler wordt. 

Waarom stopt KPN het 3G-netwerk?
Tegenwoordig wordt er door medewerkers steeds vaker onderweg of op wisselende locaties gewerkt. Doordat men niet langer verbonden is aan een vaste werkplek op kantoor, is het des te belangrijker om altijd en overal bereikbaar te zijn voor collega’s, klanten en leveranciers. De toename van het dataverbruik en de behoefte aan snel en stabiel internet vraagt om een netwerk dat geschikt is om meer capaciteit en een hogere snelheid te bieden. Door netwerkcapaciteit van 3G vrij te maken voor 4G en 5G wordt dit mogelijk gemaakt.  


Wat betekent dit voor u als klant?
Hoewel de meeste telefoons tegenwoordig het 4G-netwerk ondersteunen, kan het zijn dat dit bij uw telefoon niet het geval is. Maken uw mobiele telefoon, tablet of andere data apparaten enkel gebruik van het 3G-netwerk van KPN? Dan kunt tot 31 maart 2022 bellen en internetten over dit netwerk. Daarna zullen uw devices automatisch terugvallen naar het 2G-netwerk. Dit betekent een trage internetsnelheid en verminderde gesprekskwaliteit. Daarnaast kunt u niet meer internetten en bellen tegelijk. 

Upgraden naar het 4G-netwerk
Om gebruik te kunnen (blijven) maken van een goede internetverbinding, is het belangrijk dat uw telefoon goed ingesteld staat en uw simkaart niet ouder is dan 10 jaar. Wij helpen u graag bij het aanpassen van uw toestelinstellingen en het, indien nodig, vervangen van uw oude simkaart. Zo kunt u veilig en snel blijven internetten.

Heeft u vragen over de uitfasering van het 3G-netwerk van KPN? Wij staan u graag te woord. Neem contact op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht