bict-nieuws

Nieuws

Hosting services
          2 minuten

Beveilig uw website met een SSL-certificaat

Beschikt u al over een SSL-certificaat voor uw website? Met Secure Sockets Layer, ofwel SSL, zorgt u ervoor dat uw website via https benaderbaar is én dat uw website minder gevoelig is voor cybercriminelen. Middels dit artikel willen wij u graag informeren over het belang van SSL voor uw website.

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen uw website en de bezoeker beveiligd is. Miljoenen websites maken gebruik van SSL om de internetverbinding te beveiligen. Gegevens die worden uitgewisseld, bijvoorbeeld bij het doen van online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens, worden versleuteld verzonden. Hierdoor blijft de informatie vertrouwelijk en kunnen cybercriminelen de gegevens niet uitlezen. Bovendien zijn de gegevens niet toegankelijk voor derden.

Wanneer er een SSL-certificaat geïnstalleerd is, maakt uw website gebruik van het https-protocol. Middels dit protocol worden gegevens versleuteld verzonden. Https in de adresbalk laat zien dat uw website beveiligd is. Daarnaast verschijnt het groene slotje met ‘beveiligd’ in de adresbalk, waardoor bezoekers meer vertrouwen in uw website hebben. Met een SSL-certificaat laat u zien dat u de veiligheid van uw bezoekers serieus neemt. Bovendien is uw website minder gevoelig voor phishing. Met behulp van een SSL-certificaat is het voor de bezoeker makkelijker te valideren dat hij niet gebruik maakt van een nagemaakte, maar van een betrouwbare, beveiligde website.

Als er persoonsgegevens verwerkt worden op uw website dan is het volgens de nieuwe AVG-wet verplicht om in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. De wet stelt dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via het internet te beveiligen.

Naast het feit dat een SSL-certificaat voor een veilige verbinding zorgt, heeft het ook andere voordelen. Een veiliger internet is ook voor Google van belang en een SSL-certificaat draagt hieraan bij. Om deze reden speelt SSL een belangrijke rol bij de positie van uw website in de zoekresultaten van Google. Websites met een SSL-certificaat zijn beter vindbaar in Google dan vergelijkbare websites zonder SSL-certificaat. Bovendien geeft Google Chrome sinds juli 2018 waarschuwingen aan bezoekers dat zij een niet-veilige website bezoeken wanneer deze site geen gebruik maakt van SSL.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht