bict-nieuws

Nieuws

Behind the scenes
        1 minuut

Artikel in Golfbaan Delfland Magazine: "Als wij doen waar wij goed in zijn, dan kunt u doen waar u goed in bent"

Als u tijdens het ondernemen ergens niet mee bezig wilt zijn, dan is het met uw ICT omgeving. Het moet er gewoon zijn en het moet werken. “Klanten ontzorgen op dit gebied is precies de visie die wij hebben”, vertelt Kevin Bogaards van de BICT Groep uit Naaldwijk. “ICT is onze corebusiness. Doordat wij het beheer van de ICT omgeving volledig uit handen nemen, kunnen onze klanten blijven doen waar zij goed in zijn: ondernemen.” 

Vijf jaar geleden maakte Kevin kennis met de BICT Groep, toen hij tijdens zijn opleiding ondernemerschap een ondernemer mocht schaduwen. Inmiddels werkt hij nog steeds met veel plezier als Accountmanager bij de organisatie. “De BICT Groep is een groeiend bedrijf met een jong team, welke naast hard werken ook openstaat voor leuke dingen.” Het ICT bedrijf heeft een passie voor sport, omdat daar dezelfde waarden gelden als binnen de BICT Groep, vertelt Kevin. “Streven naar het beste resultaat, een goede samenwerking, maar open blijven staan voor verbetering is volgens ons de sleutel tot succes.” Naast het partnership met Sparta Rotterdam en de sponsoring van MotoGP en Formula 3, is de BICT Groep ook actief in de golfwereld. Sinds het behalen van zijn GVB, golft Kevin regelmatig met relaties. “Afgelopen jaar hebben wij in samenwerking met Sparta Rotterdam een golfdag georganiseerd voor de businessclub leden. Helaas is deze wegens de coronamaatregelen niet doorgegaan. Als de omstandigheden het toelaten, zijn wij 1 juli te gast op Golfbaan Delfland om alsnog een balletje te slaan tijdens de BICT Groep Golfdag.”

Totaalpakket
BICT Groep bestaat ruim tien jaar en biedt haar klanten een totaalpakket van ICT oplossingen. “Tegenwoordig is in de moderne zakenwereld alles met elkaar verweven: apparatuur, netwerken, telefonie, hosting en clouddiensten. Doordat wij expertise op alle gebieden hebben, heeft de klant maar één aanspreekpunt voor al haar ICT vraagstukken, meldingen of onverhoopte storing. Wij leveren de gewenste diensten zelf of we schakelen één van onze partners in. Wij zorgen hoe dan ook dat het in orde komt.” Ontzorgen is ons kernwoord, verduidelijkt Kevin.

Onafhankelijk werken
De dienstverlening van de BICT Groep is opgedeeld in vier takken: IT Infrastructuur, VoIP Telefonie, Connectiviteit en Cloud Services. “De ICT infrastructuur komt samen in ons concept 'De BICT Online werkplek”, legt Kevin uit. Dat betekent dat u als klant vanaf iedere gewenste plek, met ieder gewenst apparaat en vanaf ieder gewenst platform toegang heeft tot uw bestanden en software. Locatie-onafhankelijk werken dus, waarbij snelheid, betrouwbaarheid en veiligheid voorop staan. Door ons partnership met het Tier3 datacenter The Greenhouse in Naaldwijk, beschikt u altijd over uw eigen serverruimte in een beveiligde 'private' omgeving. Wij leveren desgewenst ook de benodigde hardware, software èn de ondersteuning en beveiliging. Klanten kunnen 24/7 een beroep doen op onze helpdesk.”

BICT Hosted Voice is de telefonietak van de BICT Groep. De tijd van de simpele draadtelefoon ligt achter ons. Tegenwoordig is de telefonie nauw verweven met de ICT infrastructuur. “Dat past helemaal in ons locatie-onafhankelijk concept”,  aldus Kevin. “Een Softphone bijvoorbeeld integreert vaste en mobiele telefonie met elkaar. Onderweg bent u gewoon met uw nummer van kantoor bereikbaar en andersom kunt u wanneer u 'binnen' werkt uw telefoon gebruiken alsof het een vast toestel is, inclusief doorverbinden naar interne nummers en een gemeenschappelijke contactenlijst met uw collega's.” Deze dienst is provider-onafhankelijk. 

Provider
Over providers gesproken: de BICT Groep is zelf ook provider en kan haar klanten dus voorzien van mobiele abonnementen (van elke gewenste  leverancier), domeinregistratie, webhosting en website development. “Ook hier geldt: 'één adres, alle mogelijke dienstverleningen.” En zelfs met de basisvoorzieningen houdt BICT zich bezig: “Wij bieden alles op het gebied van datanetwerken: koperkabels, straalverbindingen of glasvezel, we kunnen het leveren, aanleggen en onderhouden. Inclusief de bijbehorende apparatuur zoals routers, switches. patchkasten, wifi-accespoints en dergelijke.” Gaat u verhuizen of uw pand opnieuw inrichten? BICT Groep maakt een compleet plan en legt alles aan volgens uw wensen. “Bij nieuwbouwprojecten zijn we er soms al vanaf de bouw bij betrokken. Want net zoals de dienstverlening is ook de fysieke infrastructuur op zijn best als die volledig en net is geïntegreerd.”

Flexibel
Het 'alles in één' principe van BICT Groep maakt het bedrijf niet alleen onderscheidend, maar ook flexibel. We zijn min of meer zelfvoorzienend, legt Kevin uit. “We kunnen dus snel inspelen op nieuwe situaties. Zo beschikken we over onze eigen Research & Development-afdeling. Toen bleek dat er van de Softphone geen Nederlandse versie bestond, hebben wij die zelf vertaald.” En van die technische kennis profiteert ook de klant: “We zijn vooral een techniekhuis en geen verkoophuis”, vindt Kevin. “We zoeken in de eerste plaats naar de beste oplossing voor u.”

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht