cloud werkplek

Cloud werkplek

Cloud computing of cloud werkplek: we horen de term steeds vaker voorbijkomen. Maar wat houdt het nu precies in? Eigenlijk is een cloud werkplek niet meer dan een online werkplek waarbij u en uw medewerkers gegevens, software en applicaties kunnen beheren en openen in de cloud. Het enige dat u hiervoor nodig heeft is een werkende internetverbinding of een virtueel privénetwerk verbinding (VPN). Doordat uw cloud werkplek overal te bereiken is, heeft u altijd en overal uw bedrijfsgegevens, bestanden en benodigde applicaties binnen handbereik op uw computer, tablet of laptop. De cloud werkplek van de BICT Groep is dé manier om meer uit uw bedrijf en medewerkers te halen.

check mark

(Samen)werken waar en wanneer u maar wilt

check mark

Veilig en toegankelijk

check mark

Flexibele kosten, u betaald voor wat u gebruikt 

check mark

Eenvoudig op- en afschalen 

Overstappen van on-premise naar de cloud

Wanneer u ervoor kiest om over te stappen van on-premise naar de cloud, kunt u bij de BICT Groep kiezen uit een verscheidenheid van beschikbare cloud services om data op te slaan of om cloud software te implementeren. Voor een vast bedrag per maand kunt u uw cloud werkplek aanvullen met Infrastructure as a Service (IaaS), Platform as a Service (PaaS) en/of Software as a Service (SaaS).

  • IaaS: Servers, netwerkapparatuur en werkstations worden virtueel aangeboden in een co-located datacenter. Alle software en besturingssystemen bevinden zich in de cloud, waardoor gegevens veilig zijn opgeslagen. Een voorbeeld van een IaaS-product is Microsoft Azure.
  • PaaS: Een complete set cloud-gebaseerde services waarbij ontwikkelaars software zelf kunnen testen, beheren of verder uitrollen. Een voorbeeld van een PaaS-product is Microsoft Azure.
  • SaaS: Een online dienst, waarbij u voor een vast bedrag per maand per eindgebruiker gebruik kunt maken van een complete softwaretoepassing, inclusief alle benodigde licenties. Een voorbeeld van een SaaS-product is Microsoft 365.
IT diensten

Laat u informeren door onze experts

Microsoft 365 voor een complete werkplek in de cloud 

Overstappen naar een cloud werkplek? De BICT Groep creëert voor u een veilig, flexibel en compleet platform, waarbij Microsoft 365 de basis vormt. Microsoft 365 is een totaaloplossing, waarbij u beschikt over al het kantoorgereedschap dat u nodig heeft.  De samengestelde werkplek met apps en diensten maakt het mogelijk om in teams samen te werken, te vergaderen en te chatten. Een van de grootste redenen waarom bedrijven overstappen op Microsoft 365, is omdat documenten gecentraliseerd kunnen worden, waardoor medewerkers in staat zijn om overal te kunnen werken. Daarnaast zorgt Microsoft 365 voor een veilige en effectieve manier van online werken.  

Paul -werkplekbeheerder - BICT Groep

Paul
Werkplekbeheerder

Een cloud werkplek bij de BICT Groep 

Het inrichten van een cloud werkplek vraagt om kennis en ervaring. En laten we dat nou net hebben bij de BICT Groep. Ons team van specialisten richt uw werkplek zo in dat uw medewerkers snel en flexibel te werk kunnen gaan, zorgenvrij en zonder storingen. Mocht er onverhoopt toch een storing optreden, dan schieten onze ICT’ers u direct te hulp om de storing op te lossen. Zo kunt u zich te allen tijde richten op uw eigen werkzaamheden. Wilt u meer weten over onze cloud werkplekken of bent u benieuwd wat wij nog meer voor diensten te bieden hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of bel naar 0174 752 000. De BICT Groep denkt graag met u mee!