Mobile Device Management

Mobile Device Management

Bedrijfsgegevens worden vandaag de dag niet alleen meer op PC’s en laptops verwerkt. Steeds vaker krijgen medewerkers ook een zakelijke smartphone of tablet, waarmee zij toegang hebben tot de zakelijke e-mail en bedrijfsgegevens. Ook deze apparaten kunnen het doelwit worden van kwaadwillenden die toegang zoeken tot gegevens van zowel de medewerkers als de organisatie. Het is daarom van belang om niet alleen zakelijke PC’s en laptops te beveiligen, maar ook alle mobiele apparaten die binnen een organisatie in omloop zijn.

Mobile Device Management (MDM) is gericht op het beveiligen en beheren van alle mobiele apparaten die binnen een bedrijf in omloop zijn. Met Mobile Device Management is het mogelijk om vanaf één centraal punt alle smartphones en tablets te installeren, beheren en beveiligen. Ongeacht het type mobiele apparaat, netwerk of de provider. Op deze manier hebben al uw collega's veilig toegang tot applicaties en bedrijfsinformatie. Op deze manier voorkomt u datalekken en stimuleert u werken op verschillende locaties.
.

zakelijk telefonie
Laat u informeren door onze experts

Waarom mobiele beveiliging?

Ransomware
In 2014 werd voor het eerst een vorm van ransomware (hacking) voor Android waargenomen. Sindsdien ontwikkelt dit type malware, net als de variant voor desktops, zich razendsnel door. Bijna 74% van de grote bedrijven heeft wel eens een datalek meegemaakt door problemen met de mobiele beveiliging. In het geval van een ransomware-aanval op een mobiel apparaat blijken back-ups vaak niet recent genoeg gemaakt te zijn.

Gestolen of verloren apparaten
Moderne bedrijven geven medewerkers in toenemende mate mogelijkheden om thuis of op locatie in te loggen op de bedrijfssystemen. Deze locatieonafhankelijkheid brengt nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van verloren en gestolen apparaten. Zakelijke apparaten bevatten niet alleen werkgerelateerde documenten, bestanden en e-mails, maar kunnen ook informatie bevatten die schade kan toebrengen aan de reputatie van het bedrijf.
 
Apparaatmanagement
Veel bedrijven willen de zekerheid dat zakelijke apparaten ook alleen worden gebruikt voor zakelijke doeleinden. Mobiele apparaten worden daarnaast kwetsbaar als ze verbinding kunnen maken met onveilige netwerken of bepaalde features zijn ingeschakeld.

Voorkom mobile hacking met MDM

Met Mobile Device Management is het mogelijk om alle mobiele apparaten van medewerkers, zoals smartphones en tablets, op afstand te kunnen beheren. Al deze toestellen staan in verbinding met de MDM server, waarmee u eenvoudig toezicht kunt houden op de werking van de apparaten. Het belangrijkste voordeel hiervan is het garanderen van de veiligheid van uw bedrijfsgegevens. Met MDM software kunt u zowel binnen als buiten uw organisatie controle houden over mobiele apparaten en de veiligheid waarborgen.

Het komt ook vaak voor dat medewerkers één toestel hebben dat zowel zakelijk als privé wordt gebruikt. Hierdoor lopen datastromen door elkaar. Bijvoorbeeld bij het downloaden van bedrijfsgegevens of -applicaties op een privé mobiele telefoon. Uw bedrijf heeft geen controle over privé toestellen, met als gevolg dat uw bedrijfsgegevens buiten het beschermde netwerk belanden. Onze oplossing Mobile Device Management biedt hierbij uitkomst. Deze software zorgt er namelijk voor dat zakelijk en privé gescheiden blijft.

Daarnaast is MDM software een belangrijke uitkomst wanneer mobiele apparaten zijn gestolen of verloren. Met de MDM software kunt u namelijk met slechts één klik op de knop het apparaat blokkeren en alle gegevens van het toestel verwijderen.

check mark

Installeer meerdere toestellen in één keer

check mark

Stel gebruikersrechten in voor apparaten en apps

check mark

Houd zakelijk en privé eenvoudig gescheiden

check mark

Blokkeer of verwijder de inhoud van een apparaat bij verlies of diestal

mobile device management
mobiel wachtwoord

Voorkom mobile hacking met MDM

In onze whitepaper: ‘Voorkom mobile hacking met MDM’ leest u welke mobile hacking-gevaren er op de loer liggen en op welke manier u dit kunt voorkomen en oplossen door middel van MDM.