data recovery

Data recovery

Verloren documenten eenvoudig terughalen

Bent u data, gegevens of belangrijke bestanden verloren als gevolg van een virus of software fout? Of heeft u misschien per ongeluk bestanden verwijderd of uw schijf geformatteerd?

Dataverlies is een groot probleem dat vraagt om een goede oplossing. De gegevens kunnen immers zeer waardevol en vertrouwelijk zijn. Voor uw bedrijf of voor u als persoon. De BICT Groep biedt een oplossing waarmee wij uw verloren bestanden terughalen: Data recovery.

data recovery

Laat u informeren door onze experts

data recovery na brand

Dataverlies door brand

Zijn de bestanden op uw schijf niet meer benaderbaar door brandschade? Geen zorgen! Wij kunnen de gegevens in vrijwel alle gevallen van de schijf uitlezen en voor u herstellen.

U zou denken dat het einde verhaal is als het gaat om brandschade bij apparaten als laptops, externe harde schijven of servers, maar dat is niet zo! Zelfs in het geval van brandschade kunnen deze apparaten door middel van een speciale procedure gerepareerd worden.

Onze experts ontvangen regelmatig apparaten die door brand beschadigd zijn geraakt en in de meeste gevallen lukt het ons om de gegevens van een beschadigd apparaat te herstellen.

Data herstel bij een ransomware-aanval

Ransomware of gijzelsoftware is een chantagemiddel op internet. De toegang tot uw gegevens op een PC, server, laptop of ander mobiel apparaat wordt geblokkeerd door middel van malware. Vervolgens wordt u gevraagd om losgeld te betalen om weer toegang te kunnen krijgen tot uw gegevens.
De BICT Groep kan ransomware verwijderen als u slachtoffer bent geworden van deze praktijken. Met onze kennis, programmatuur en gereedschappen zoeken wij de beste oplossing voor uw probleem.

beschadigde laptop

Is uw apparaat gevallen of ergens tegenaan gestoten?

Het is bijna iedereen al wel eens een keer overkomen: de laptop laten vallen. In de meeste gevallen gaat het goed en kunt u hem gewoon weer gebruiken, tot die ene keer… Dan kunt u niet meer bij de gegevens op uw schijf en heeft u val- of stootschade.

Schade door water of vocht

Is uw apparaat nat of vochtig geworden? Bijvoorbeeld als gevolg van een lekkende fles water in uw tas of na het blussen van een brand? Het klinkt tegenstrijdig, maar droog het apparaat niet af! Verpak het natte apparaat zo luchtdicht mogelijk en breng hem zo snel mogelijk langs bij de BICT Groep. Wij kunnen de gegevens op uw schijf met behulp van speciale programmatuur en gereedschappen in vrijwel alle gevallen uitlezen en voor u herstellen.

Indien een harde schijf voor langere tijd onder water heeft gelegen, sijpelt er langzaam water met vervuiling binnen. Dit zal onherroepelijk schade aanbrengen op de dataoppervlakte van de schijf. Het herstellen van de data (data recovery) wordt hierdoor gecompliceerder. De BICT Groep beschikt over de juiste kennis, speciale gereedschappen en wij hanteren specifieke procedures om succesvol data te redden van harde schijven met zeer ernstige waterschade.

Bent u belangrijke gegevens en/of data verloren?

Ga liever niet zelf aan de slag met uw apparaten om te kijken wat er mis is. Wanneer u zelf een apparaat opengemaakt, bestaat de kans dat er stofdeeltjes op de onderdelen komen en hierdoor kan de schijf nog meer worden beschadigd.
Neem contact op met onze experts en wij zullen u adviseren wat u kunt verwachten en het beste kunt doen. Wij staan u graag te woord.

contact