bict-nieuws

Nieuws

Behind the scenes
           2 minuten

Slimme mensen snacken gezond

Slechts 15% van de Nederlandse volwassenen consumeert de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit. Uit onderzoek blijkt dat de werkvloer dé uitgelezen kans biedt om dit percentage te verhogen. Zo toont de studie van Greenco, in samenwerking met Wageningen University & Research, aan dat snackgroenten het traditionele koekje bij de koffie kunnen vervangen.

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan gezonder eten op het werk. Ook de BICT Groep vindt het belangrijk dat haar werknemers gezond eten en dus ook voldoende groente en fruit consumeren. Wij stimuleren onze werknemers om gezond te snacken. Iedere week ontvangen wij snackgroenten van Tommies en vers fruit van Vitamines4you op ons kantoor.

De snackgroenten van Tommies zijn gezonde tussendoortjes. De snoeptomaatjes, snackkomkommers en snoeppaprika’s zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Deze snackgroenten verminderen de stress en resulteren in betere concentratie. Marketingmanager van Tommies, Yvonne Vanlier, stelt dat het tussendoor eten van snackgroenten een makkelijke manier is om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 250 gram groenten per dag te halen. Een handjevol snoeptomaatjes is al bijna de helft van de aanbevolen hoeveelheid! 

Naast de snackgroenten van Tommies kunnen onze medewerkers gezond snacken met het fruit van Vitamines4you. Wekelijks ontvangen wij een kist met verschillende soorten fruit. Gevarieerd fruit eten draagt bij aan een gezonde levensstijl. Voldoende inname van vitaminen verhoogt de weerstand en houdt onze medewerkers mentaal scherp.

Deel dit artikel

Meer BICT nieuws?

Bekijk het nieuwsoverzicht