Bel: 0174-752000

Gevaar van cryptoware!

Cryptoware (ook wel ransomware genoemd) vormt een steeds grotere bedreiging voor het Nederlandse mkb. Deze vorm van kwaadaardige software krijgen u en uw collega’s via de e-mail binnen en lijkt afkomstig van bekende bedrijven als KPN, Intrum Justitia, DHL en Post NL. Zij zijn niet de daadwerkelijke afzender, maar hun naam wordt misbruikt door cybercriminelen!

De kans dat u al eens zo’n e-mail heeft ontvangen, is aanwezig. Eén klik op een foute link of het openen van een geïnfecteerde bijlage kan het bedrijfsnetwerk platleggen. Zodra u op de link in de e-mail klikt, wordt door de software van de criminelen al uw data versleuteld en kunt u zelf weinig meer doen.

Helaas worden de mails van de cybercriminelen steeds geraffineerder en kunnen virussen zelfs via sollicitaties binnenkomen. U kunt zichzelf hiertegen beschermen door extra alert te zijn bij inkomende e-mails. Klik bij twijfel niet op links of bijlagen die u niet vertrouwd!

Overig nieuws

Voorkom dataverlies met online back-up

Een automatische back-up van uw bedrijfsgegevens zorgt ervoor dat u nooit meer data kwijt raakt. Ook niet wanneer de oorzaak brand of diefstal is. De slimme back-ups die in de cloud worden gemaakt, kunnen vanaf verschillende locaties benaderd worden. Vanaf welke locatie u dus ook werkt, u kunt altijd bij uw bestanden.

> Lees meer

Slimme mensen snacken gezond

Slechts 15% van de Nederlandse volwassenen consumeert de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit. Uit onderzoek blijkt dat de werkvloer dé uitgelezen kans biedt om dit percentage te verhogen. Zo toont de studie van Greenco, in samenwerking met Wageningen University & Research, aan dat snackgroenten het traditionele koekje bij de koffie kunnen vervangen.

> Lees meer

Beveilig uw website met een SSL-certificaat

Beschikt u al over een SSL-certificaat voor uw website? Met Secure Sockets Layer, ofwel SSL, zorgt u ervoor dat uw website via https benaderbaar is én dat uw website minder gevoelig is voor cybercriminelen.

> Lees meer