Bel: 0174-752000

Beveilig uw website met een SSL-certificaat

Beschikt u al over een SSL-certificaat voor uw website? Met Secure Sockets Layer, ofwel SSL, zorgt u ervoor dat uw website via https benaderbaar is én dat uw website minder gevoelig is voor cybercriminelen. Middels dit artikel willen wij u graag informeren over het belang van SSL voor uw website.

Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de verbinding tussen uw website en de bezoeker beveiligd is. Miljoenen websites maken gebruik van SSL om de internetverbinding te beveiligen. Gegevens die worden uitgewisseld, bijvoorbeeld bij het doen van online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens, worden versleuteld verzonden. Hierdoor blijft de informatie vertrouwelijk en kunnen cybercriminelen de gegevens niet uitlezen. Bovendien zijn de gegevens niet toegankelijk voor derden.

Waarom een SSL-certificaat aanschaffen?
Wanneer er een SSL-certificaat geïnstalleerd is, maakt uw website gebruik van het https-protocol. Middels dit protocol worden gegevens versleuteld verzonden. Https in de adresbalk laat zien dat uw website beveiligd is. Daarnaast verschijnt het groene slotje met ‘beveiligd’ in de adresbalk, waardoor bezoekers meer vertrouwen in uw website hebben. Met een SSL-certificaat laat u zien dat u de veiligheid van uw bezoekers serieus neemt. Bovendien is uw website minder gevoelig voor phishing. Met behulp van een SSL-certificaat is het voor de bezoeker makkelijker te valideren dat hij niet gebruik maakt van een nagemaakte, maar van een betrouwbare, beveiligde website.

Als er persoonsgegevens verwerkt worden op uw website dan is het volgens de nieuwe AVG-wet verplicht om in het bezit te zijn van een SSL-certificaat. De wet stelt dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via het internet te beveiligen.

Naast het feit dat een SSL-certificaat voor een veilige verbinding zorgt, heeft het ook andere voordelen. Een veiliger internet is ook voor Google van belang en een SSL-certificaat draagt hieraan bij. Om deze reden speelt SSL een belangrijke rol bij de positie van uw website in de zoekresultaten van Google. Websites met een SSL-certificaat zijn beter vindbaar in Google dan vergelijkbare websites zonder SSL-certificaat. Bovendien geeft Google Chrome sinds juli 2018 waarschuwingen aan bezoekers dat zij een niet-veilige website bezoeken wanneer deze site geen gebruik maakt van SSL.

Activeer nu uw SSL-certificaat

Wilt u uw website ook beter beveiligen tegen cybercriminelen en de veiligheid van de gegevens van uw website bezoekers waarborgen? Activeer dan nu het meest gebruikte veiligheidsprotocol op het internet.

AANVRAGEN

 

Overig nieuws

Voorkom dataverlies met online back-up

Een automatische back-up van uw bedrijfsgegevens zorgt ervoor dat u nooit meer data kwijt raakt. Ook niet wanneer de oorzaak brand of diefstal is. De slimme back-ups die in de cloud worden gemaakt, kunnen vanaf verschillende locaties benaderd worden. Vanaf welke locatie u dus ook werkt, u kunt altijd bij uw bestanden.

> Lees meer

Slimme mensen snacken gezond

Slechts 15% van de Nederlandse volwassenen consumeert de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit. Uit onderzoek blijkt dat de werkvloer dé uitgelezen kans biedt om dit percentage te verhogen. Zo toont de studie van Greenco, in samenwerking met Wageningen University & Research, aan dat snackgroenten het traditionele koekje bij de koffie kunnen vervangen.

> Lees meer

Welkom Bert

Bert Hartsuiker zal vanaf juli onderdeel uitmaken van ons team. Met zijn functie als ICT Service Manager wordt hij hét centrale aanspreekpunt voor alle meldingen, storingen en taken. 

> Lees meer